Nieuws & evenementen

01/12/2023

Kerstboomactie Kotee

De klusjesdienst van Kotee gaat deze eindejaarsperiode bij de mensen die dat zelf niet kunnen een kerstboom plaatsen. Je kan een kerstboom bestellen bij Kotee en wij leveren gratis aan huis. Indien gewenst helpen onze medewerkers en vrijwilligers ook mee versieren. Zo brengt Kotee een vleugje warmte in de huiskamer tijdens de kerstdagen. 

01/12/2023

Motena schenkt 1.000 euro voor nieuwjaarsfeest van NAR

Traditiegetrouw schenkt zorgbedrijf Motena elk jaar een cheque ter waarde van 1.000 euro aan het goede doel. Dat bedrag zijn de centen die we uitsparen door elk jaar zoveel mogelijk digitale nieuwjaarskaartjes te sturen in plaats van papieren exemplaren.

Dit jaar kozen we ervoor om het bedrag te schenken aan het nieuwjaarsfeest van NAR, de Nieuwjaars Actie in Roeselare. Elk jaar organiseren tal van vrijwilligers een oudjaarfeest in Jeun Ten Elsberge voor minderbedeelden. Zo kan iedereen met een kleine bijdrage meegenieten van een lekkere maaltijd, een gezellige sfeer en de warmte van de kerstperiode.

30/11/2023

XRehab

Recent kregen we de kans om een innovatief apparaat, genaamd VRelax, in de praktijk uit te proberen. Het betreft een afleidingstool met Virtual Reality voor mentale en fysieke klachten, met als motto "meer brillen, minder pillen" – een doelstelling die we allemaal nastreven binnen onze zorgdiensten.

De brillen werden uitgeleend aan diverse woonzorgcentra, bij Therapeutisch N, en ook enkele medewerkers hebben het met enthousiasme uitgeprobeerd. Sommige bewoners van onze WZC's genoten van het spotten van dolfijnen, terwijl anderen een husky-sledetocht maakten die ze nog nooit eerder hadden ervaren. Voor veel kinderen van Therapeutisch N was het een “coole” ervaring die hen kalmeerde, en velen van hen willen het graag nog eens proberen.

01/12/2023

Kidz en Motena verkopen plantbare kerstkaartjes

Het centrale thema van de Warmste Week is dit jaar ‘Opgroeien zonder zorgen’. Dat ligt de medewerkers van Kidz natuurlijk na aan het hart. Maar ook in onze woonzorgcentra merken we dat de bewoners zeer betrokken zijn bij het welzijn van hun piepjonge medemensen. Daarom slaan beide diensten de handen in elkaar om kerstkaartjes te verkopen voor het goede doel. Een deel ervan is gedrukt op groeipapier- plantbare wenskaarten gemaakt van honderd procent gerecycled katoen. Je hoeft helemaal geen groene vingers te hebben om de kaartjes te planten.

30/11/2023

Personeelsfeest 2023

Frisse drankjes 🥂🍻, lekker eten 🍛🥘, goed gezelschap 🙋‍♀️🙋‍♂️ en toffe danstunes 💃🕺: de perfecte combo voor een TOP personeelsfeest afgelopen vrijdag! 🥳🎶
Ben je er de volgende keer ook bij? Bekijk onze vacatures.

02/12/2023

Nieuwe naam voor onze dienstencentra: JEUN

Onze dienstencentra kregen op 19 september een nieuwe naam: JEUN!

En dat is niet toevallig. Want ‘Jeunen’ staat centraal in hun denken en doen.

Honderden vrijwilligers en bezoekers kwamen langs om samen een topnamiddag te beleven vol workshops, natjes en droogjes, lezingen, muziek en dans. 't Was leute!

Bekijk hier onze aftermovie

02/12/2023

Vakantiedrink juni 2023

Op 23 juni mochten we samen met heel wat Motena-collega's de vakantie inzetten met een hapje, een drankje en een streepje muziek in WZC De Zilverberg. Een sfeerbeeldje… Santé!

02/12/2023

Nieuwe stap bij Roelevard: Meiboomplanting

Tijd voor de meiboom want Roelevard bereikt zijn indrukwekkende hoogte van 46,1 meter!

Het imposante Roelevard-project aan het station van Roeselare heeft zijn finale hoogte bereikt. Om dit te vieren hebben arbeiders vanochtend een traditionele meiboom geplaatst op de ruim 46 meter hoge toren. Daarmee is de ruwbouwfase voltooid en kan de afwerking starten. De eerste bewoners en bedrijven zullen dit najaar hun intrek nemen in het grootste klimaatvriendelijk woon- en werkproject van Roeselare.

02/12/2023

Motena op Eerstelijnsbeurs

Vanuit verschillende van onze merken staan onze collega's vandaag klaar op de Eerstelijnsbeurs midden West-Vlaanderen, om eerstelijnszorgverleners te vertellen over onze dienstverlening.

Merci collega's, en merci bezoekers!

Contact

Gasthuisstraat 10, 8800 Roeselare
info@motena.be
051 80 52 00
btw BE 0537 951 706

Openingsuren

Motena is bereikbaar op:

Ma - do: 8u30 - 12u en van 13u - 17u

Vrij: 8u30 - 12u en van 13u -15u